spot_img

„Add ide a pénztárcádat, mert meghalsz!”

2024. júl. 19.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el egy 39 éves férfivel szemben, aki több bűncselekményt is elkövetett az idős sértett sérelmére.

A gyanúsított július 29-én az esti órákban Salgótarjánban az utcán követni kezdte a 81 éves sértettet, nem sokkal később, annak lakása előtt utol is érte. A csomagjait tartó idős nőtől pénzt követelt azzal a felszólítással, hogy „Add ide a pénztárcádat, mert meghalsz!”.

A sértett ellenállt, és hogy megszerezze a pénzét, a férfi a nála lévő borosüveggel egy alkalommal olyan erővel ütötte fejen áldozatát, hogy az üveg összetört. Az ütés következtében a nő feje vérezni kezdett, megszédült, de nem esett el. A gyanúsított kihasználva a helyzetet a sértett válláról lerántotta kézitáskát és szatyrot, majd elfutott.

Az idős nő segítségkérését egy arra járó biciklis hallotta meg, aki a férfi után sietett, és az időközben egy utcai szemetesbe dobott táskákat, személyi iratokkal, mobiltelefonnal együtt visszavitte a tulajdonosának.

A borosüveggel okozott bántalmazás következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szerzett, azonban figyelemmel a támadás eszközére és módjára, a súlyosabb sérülés elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

Fentiekre tekintettel a nyomozó hatóság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és okirattal visszaélés vétségével gyanúsította meg az elkövetőt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a letartóztatását, figyelemmel arra is, hogy a férfivel szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, valamint korábban már követett el személy és vagyon elleni erőszakos bűncselekményeket.

A járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészségi állásponttal és egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.

A végzés nem végleges.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok