spot_img

Kórház: fontos bejelentés várható

2024. máj. 24.

Régi bűnöknek hosszú az árnyéka – tartja a közmondás. A Dr. Kenessey Albert Kórház esetében sincs ez másként.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a napokban határozatban mondta ki, hogy személyi feltételek átmeneti hiánya miatt szünetel Balassagyarmaton többféle ellátás is.

A hivatalos iratok szerint dr. Fazekas Ágnes, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet megbízott főigazgatója január elején jelentette, hogy szakemberhiány miatt nem tudják működtetni egyes szakmai feladataikat, ezért a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztálya kijelölő határozatban döntött az ellátás biztosításáról. Ennek alapján
• a dento-alveoláris (száj) sebészeti feladatot a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház végzi a továbbiakban június 30-ig;
• a gasztroenterológia ellátást a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház biztosítja június 30-ig;
• a fájdalomterápia ellátásra a Pásztói Margit Kórházba kell a pácienseknek járniuk június 30-ig;
• reumatológiai szakrendelést a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja el június 30-ig.

Mint megtudtuk, nem történt újdonság: három esetben sajnos évek óta meglévő problémáról beszélünk, míg a reumatológia esetében sem újkeletű a gond: már tavaly ősszel jelezte a közismert szakorvos, hogy januárral nyugdíjba vonul. A tavaly decemberben leváltott vezetés még annyit sem tett a megoldásért, hogy hivatalosan adminisztrálja a hiányt a felettes szerv felé.

Hasonló problémákkal küzd szeptember óta a szülészet, illetve szűkült az ellátás a traumatológiai és a szemészeti ellátásban is.

Dr. Szabó Géza főorvos, az önkormányzat Egészségügyi Tanácsnoka annyit közölt: előrehaladott tárgyalásokat folytat a városi és vármegyei kórházmenedzsment, napokon belül fontos bejelentést tesznek.

(szilágyi)

Legújabb cikkek

Programok