spot_img

15 méteren keresztül kapaszkodott a gyorsuló járműbe az idős nő

2024. máj. 24.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves budapesti nő ellen, aki az autóval való távozását megakadályozni kívánó sértettet komoly veszélynek tette ki.

A vádirat szerint a tulajdonos 2023 során több alkalommal kölcsönadta a vádlottnak a gépkocsiját, azonban 2023. július 1-jén a férfi lakásán összevesztek és visszakérte a nőtől a kulcsokat, valamint a forgalmi engedélyt.

A nő nem akarta visszaadni az autót, a ház előtt vitatkoztak ezen, mikor csatlakozott hozzájuk a férfi 69 éves édesanyja is.

Ezután a férfi visszament a lakásba, a nő pedig beült az autóba és elindult vele. A sértett édesanyja megpróbálta visszatartani a sofőrt, a gépkocsi elé állt, azonban a vádlott irányváltoztatás nélkül gyorsítani kezdett felé. A sértettnek félre kellett előle lépni, majd a mellette elhaladó jármű jobb első ajtajának ablakkeretébe kapaszkodott, közben folyamatosan kiabált a nőnek, hogy nem viheti el az autót.

A sofőr mintegy 15 méteren keresztül vonszolta a sértettet ily módon, ezt követően az idős nő a földre esett és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

A járművet több mint egy héttel később, megrongálódva találták meg, az indítókulcsot a vádlott egy ismerőse postaládájába tette.

Az elkövető ellen erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvétele és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. Indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést és tiltsa el a közúti járművezetéstől is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Legújabb cikkek

Programok