spot_img

Harmincnyolcan a lövészverseny döntőjében

2024. máj. 20.

A Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban rendezték meg a HS Lövész Kupa – Légfegyveres Lövészverseny regionális döntőjét.

A Honvédelmi Sportszövetség a korábbi évekhez hasonlóan, a 2023/24-es tanévben is meghirdette a HS Lövész Kupa Légfegyveres Lövészversenyt. A hagyományos Házi Versenyeket követően a Regionális Selejtező Versenyeken mérették meg magukat a versenyzők az országos döntőre történő továbbjutásért.

A balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban egy remek hangulatú versenyen, nyolc kategóriában indultak a résztvevők, ahová nagy számban érkeztek kadétok is. A fiúk mezőnyében 45 induló volt és 16 diák jutott tovább, a lányoknál pedig 19-en neveztek és hét kadét lőtte be magát a döntőbe. A balassagyarmati regionális selejtezőből összesen 38 versenyző utazhat majd a tavaszi országos döntőre.

Külön öröm, hogy a HSK Balassagyarmat nevelésében a Mikszáth Technikumból a sportközpontba rendszeresen járó kadétok közül tizenegyen, míg a felnőtt férfi kategóriából egy fő jutott tovább a végső megmérettetésre.

Legújabb cikkek

Programok