spot_img

Szép Szabós helyezések és tanári különdíj a Bolyai versenyen

2024. júl. 19.

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján értek el kimagasló eredményeket a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola tanulói. A megmérettetésen a körzet tanári fődíját Ocskó Ildikó biológia-földrajz szakos tanár érdemelte ki.

A Szabó Lőrinc Általános Iskola az idei tanévben tizenkét csapattal nevezett be a Bolyai Természettudományi versenyre: 5. évfolyamról két csapat, 6. évfolyamról három csapat, 7. évfolyamról négy csapat és a 8. évfolyamról három csapat, összesen 48 fő képviselte iskoláját.

A Hunnia-észak körzeti versenyen öt megye oktatási intézményei szálltak versenybe egymással, köztük a Nógrád vármegyét erősítő Szabósok, akiknek három csapata jutott tovább az országos döntőbe, amelynek a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott otthont.

Ocskó Ildikó, a versenybe szállt csapatok felkészítő tanára elmondta, hogy a körzeti versenyen nagyon szépen szerepeltek tanítványai, végül négy díjazott csapatuk lett, amiből három tovább jutott a végső megmérettetésre.

– Országos döntőbe jutott a körzeti fordulón második helyezést megszerzett 6. évfolyamos diákokból álló Mókusok csapata, név szerint Pincze Dávid, Mikó Levente, Szabó Petra és Szabó Csenge. A döntőben szerepelhetett még a szintén második helyezett Kenguruk csapata a 8. évfolyamról: Ádám Blanka, Kovács Eszter, Fábián Máté, Horváth Anna, illetve a 3. helyen végzett nyolcadik osztályos Oroszlánok csapata Vajzer Attila, Kokavecz Gergő, Petróczy Ádám és Torzsa Dániel. Bár az országos döntőbe nem jutott tovább, de díjazva lett a 4. helyen zárt ötödikes csapat, a Fülemülék: Kajdy Nola, Havasi Hanna és Fábián Jázmin – számolt be a szép eredményekről a csapatok felkészítő tanára, aki megosztotta azt is, hogy az országos döntőben két csapatuk is a középmezőnyben végzett. A 8. évfolyamos Oroszlánok az előkelő 8. helyezést érdemelte ki.

A megmérettetésen a tanári fődíj is gazdára talált, a körzetből a Szabó Lőrinc Általános Iskola biológia-földrajz szakos tanára, Ocskó Ildikó vehette át az elismerést.

– A tanári fődíj odaítélésekor a felkészítő tanár versenyző diákjainak nagy számát és azok eredményességét veszik figyelembe. Külön öröm számomra, hogy erre a díjra engem találtak érdemesnek, amit elsősorban szorgalmas tanítványaimnak köszönhetek – summázta Ocskó Ildikó.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok