spot_img

„Nézik a lassú angyalok” – irodalmi est nógrádi történetekkel a könyvtárban

2024. ápr. 19.

Március 5-én, kedden 17 órakor egy különleges irodalmi est részesei lehetnek a Madách Imre Városi Könyvtár látogatói.

Az irodalmi est vendégei:
Juhász Anna Prima-díjas irodalmár, kulturális manager, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa, irodalmi sorozatok vezetője, filmek kreatív producere.
Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színművész már az egyetemi évei alatt a Pesti Színházban szerepelt a Tótékban. A Vígszínházban a Bűn és bűnhődésben játszott. 2001–2004 között a Radnóti Miklós Színház tagja volt. 2004-től a Vígszínház, majd az Örkény István Színház tagja, amelynek vezető színésznője. Az egyik legfoglalkoztatottabb magyar filmszínésznő, az országos népszerűséget Bergendi Péter vígjátéka, az Állítsátok meg Terézanyut! hozta el számára, amelyben a főszerepet alakította. Számtalan filmbéli alakítását díjazták itthon és külföldön is. Legutóbb A legjobb tudomásom szerint, illetve A játszma filmek címszerepében láthatta a nagyközönség.
Juhász Ferencné Dr. Kilián Katalin orvos, immunológus, számos XX. századi irodalmat bemutató kötet és előadás szerkesztője. Édesapja, Kilián Ottó vegyészmérnök Nógrád megyei földbirtokos volt, Romhány, Rétság, Kisecset és számos már település tartozott a család kezéhez. Gyermekkorát e festői tájakon töltötte, olyan képzőművészek mellett, mint Szőnyi István. 1978-ban házasodott meg a kétszeres Kossuth-díjas Juhász Ferenc költővel, onnantól ő lett az irodalmi művek gondozója, ma a hagyaték kezelője. Visszaemlékezéseit szerkeszti nógrádi gyermekkoráról.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az alábbi elérhetőségeken lehet: 0635/300-290, konyvtariertesito@gmail.com

Legújabb cikkek

Programok