spot_img

Nőnapi koncert az Artériában

2024. ápr. 19.

A nő ezer arca: Takács Lilla operaénekes és Cs. Nagy Ildikó zongoraművész nőnapi hangversenyét élvezheti a közönség március 9-én, szombaton 17 óra 45 perctől az Artéria Galériában.

A két kiváló zeneművész, Takács Lilla operaénekes és Cs. Nagy Ildikó zongoraművész a váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnáziumban kezdte együttműködését, még tanár-növendék relációban. Ezután az élet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán is összesodorta őket, azóta pedig számos független projektben dolgoztak együtt.
Takács Lilla 2023-ban diplomázott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Opera szakán, dr. habil. Iván Ildikó növendékeként. Jelenleg a Zeneakadémia Énekművész-tanári szakos hallgatója, mellette pedig a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola Magánének tanszékének tanára.

Cs. Nagy Ildikó zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte, művészdiplomáját 1992-ben szerezte meg. 1990-től 1992-ig ösztöndíjasként az Illinois State University (USA) mesterkurzusának hallgatója volt Módos Gellért és Ko Iwasaki tanítványaként. ‘Master of Music in Piano Performance’ diplomáját 1992-ben kapta meg. 1992-1993-ban a Győri Zeneművészeti Főiskola, 1993-1994-ben a Bilbaói Kodály Intézetben tanított Spanyolországban. 1994-től a Váci Zeneművészeti Szakközépiskola és a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanárképző karán zongorát tanít, a fagott és ének tanszéken korrepetitor. 2021 szeptemberétől a Debreceni Egyetem Magánének Tanszékének korrepetitora.

Műsor:
Ezúttal a két művész egy olyan, a Nő ezer arcát bemutató műsort állított össze, amelyben megszólalnak G. Donizetti, G. Verdi, Bartók Béla, Fekete Gyula, Clara Schumann, Fanny Mendelssohn és R. Schumann művei énekhangon és zongorán.

Belépőjegy: Felnőtt: 4000 Ft, Diák: 2500 Ft
Helyfoglalás: arteria@arteriagaleria.hu 06 20 216 3328
A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Legújabb cikkek

Programok