spot_img

Áprilisig várja a látogatókat a Jégkorszak-tárlat

2024. ápr. 19.

A nagy érdeklődésre való tekintettel április 1-ig meghosszabbították a Jégkorszak kiállítást.

Mint arról korábban már beszámoltunk: igazi jégkorszaki hangulatot idéz a Magyar Természettudományi Múzeum legnépszerűbb vándorkiállítása, amely a Vármegyeháza dísztermébe költözött. A kiállításon a jégkorszak világába csöppenhetnek az érdeklődők, amely a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket tisztázza.

A kiállítás különleges tárgyi anyagok, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével mutatja be a legutóbbi jégkorszak környezetre gyakorolt hatását, nyomait. Ismerteti az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken. A tárlat sorra veszi az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit, továbbá részletesen szól arról, hogy az ember természetátalakító tevékenysége mikor, milyen mértékben hagyott nyomot a Földön. A kiállítást interaktív elemek, tudományos rekonstrukciók és valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

Az időszaki kiállítás, amely egyszerre kínál élményt, tudást, szórakozást a család minden tagja számára április 1-ig fogadja az érdeklődőket hétfőtől péntekig 14 órától 17 óráig, szombaton és vasárnap 10 órától 16 óráig. A belépőjegy ára 500 forint, de balassagyarmati lakcímkártyával rendelkezőknek és a helyi iskolák, óvodák részére ingyenes a tárlat megtekintése. Csoportok részére a kiállítás hétköznapokon délelőtt is megtekinthető előzetes regisztrációt követően. Jelentkezni a rendezvenybgy@gmail.com e-mail címen lehet.

Legújabb cikkek

Programok