spot_img

Az Ipolyon át menekültek a színesfémtolvajok

2024. júl. 19.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt négy észak-nógrádi férfi ellen, akik egy szlovák telephelyről loptak fémalkatrészeket, majd a zöldhatáron át menekültek haza a szlovák csendőrök elől.

A vádirat szerint a határmenti településen élő vádlottak 2021. július 23-án behatoltak a szlovákiai Dolinka település külterületén található öntöző- és szivattyútelepre, és onnan eltulajdonították egy villanymotor réz tekercselését, melyet még aznap egy magyarországi színesfém-átvevőhelyen 96.000 forintért értékesítettek.

Néhány nappal később visszatértek a telephelyre, ezúttal már egy talicskát is magukkal vittek, abban kíséreltek meg ellopni villanymotorhoz tartozó vasból készült gépalkatrészeket, burkolati elemeket, valamint egy kapcsolószekrény borítását.

Ez alkalommal a szlovák csendőrök észrevették és megpróbálták őket elfogni, a férfiak azonban a lopott árukat hátrahagyva az Ipoly folyón keresztülvágva visszamenekültek Magyarországra.

A vádlottak által eltulajdonított réz- és vasalkatrészek fémkereskedelmi engedélyköteles anyagok, így a Balassagyarmati Járási Ügyészség nemesfémre elkövetett lopás bűntettével vádolta meg őket. Mindannyiukkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és vagyonelkobzás az ügyészi indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok