spot_img

Díszes népviseletet öltöttek magukra

2024. júl. 19.

A népviselet napja alkalmából felvonulást és táncos mulatságot szervezett a Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület. A rendezvényen a RégiMódi játék nyerteseit is kisorsolták.

2015 óta ünnepeljük a Népviselet Napját április 24-én. Célja, hogy megmutassa határon innen és túl, hogy milyen gyönyörű népviseletek léteznek. Az ünnep kezdeményezőinek örömére egyre több magánszemély és intézmény csatlakozik évről-évre az eseményhez, így színesítve ezt a tavaszi napot.

A rossz idő ellenére népes társaság jelent meg és fantasztikus hangulat uralkodott a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban a jeles ünnepnapra szervezett közösségi rendezvényen.

A rövid felvonulást közös táncos mulatság, körtánc követte, amelyet gyermekek és szülők kéz a kézben jókedvűen, feloldódva töltöttek el. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Frankó Viktória önkormányzati képviselő, a Kulturális Bizottság elnöke is, aki egy nem mindennapi Szilágysági népviseltet öltött magára.

Az est folyamán a szervező Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület kisorsolta az egy hónapig tartó, a Palóc ligetben helyet kapott népviseleti rejtvény nyerteseit. A feladat teljesítői és a játékszelvény kitöltői között több egyéni nyertest is hirdettek.

Különdíjas lett a gyarmati Napsugár Katolikus Óvoda és a Meseerdő Tagóvoda, valamint a Szabó Lőrinc Általános Iskola. E három intézmény küldte be a legtöbb helyes megoldást, így őket ajándékcsomaggal jutalmazták.

Fotók: Fürjes Béla

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok