spot_img

Taroltak a Szondisok a Szakma Sztár Fesztiválon

2024. júl. 16.

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola két tanítványa is aranyérmet szerzett a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a hazai szakképző középiskolák számára országos versenyt hirdet minden évben a szakma kiváló tanulója címmel, mely immáron évek óta a Hungexpo területén a Szakma Sztár Fesztivál részeként zajlik.

A versenyen a gyakorlatigényes, fizikai szakmák tanulói küzdenek egymással. A területi és vármegyei előválogatókat követően az országos döntőben Budapesten bizonyítanak a legjobbak.

A közelmúltban zajlott Hungexpon jelentették be a végeredményeket, amelyek között két kategória győzteseként is balassagyarmati diákokat, a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola tanulóit hirdették ki.

Divatszabó kategóriában vált az ország legjobbjává Koleszár Petra. A hivatalos leírás szerint képesítése többek között sorozat- és méretes nőiruházati termékek gyártására, ágyneműk, függönyök, lakástextíliák szakszerű készítésére jogosítja fel.


A versenyen Magyarország legjobb gépjármű mechatronikusaként végzett Lakatos Attila Patrik. Bizonyítványa átvételét követően bármelyik közúti gépjárműszervizben dolgozhat, személygépkocsi, tehergépkocsi, autóbusz javítások szakembere lesz.
A diákok felkészítő tanárai: Baranyiné Csernyik Csilla, Jancsó Ágnes és Ihracska György.

A fesztivál megnyitóján adták át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által alapított “Az év duális képzőhelye” díjakat kis-közép- és nagyvállalkozásoknak. A díjazottak között szerepel Szandai Attila egyéni vállalkozó, a Szondi Szakképző legfőbb duális partnere, a Szondi Alapítvány kuratóriumának elnöke, s nem mellesleg egykori szondis diák.

Legújabb cikkek

Programok