spot_img

Ünnepi Könyvhét Gyarmaton

2024. júl. 16.

A Madách Imre Városi Könyvtár mesével, író-olvasó találkozóval, koncerttel és megannyi egyéb kísérőprogrammal várja az érdeklődőket a 95. Ünnepi Könyvhét alkalmából június 13-án, csütörtökön a Madách Imre Városi Könyvtárban.

Az esemény 16 óra 30 perckor a Könyvkirály játék ünnepélyes eredményhirdetésével veszi kezdetét a városi könyvtárban, majd 17 órakor vendég lesz Juhász Kristóf író, mesemondó, aki gyermekelőadással kedveskedik. Az Igazmondó, Nagyotmondó, de legfőképpen Mesemondó Juhász járja az országot, gyűjti a meséket, a legendákat, történeteket, megírja, aztán egy szál gitár kíséretében ebből egyet elmesél a rendezvényen.

Ezután 17 óra 30 perckor Gárdos Péter történeteket mond el filmben, regényben, és ezúttal személyesen is Balassagyarmaton, Horváth Zita televíziós szerkesztő kérdéseire válaszolva. Máig legsikeresebb és a kritikusok szerint is legjobb filmje a Szamárköhögés.

Ezt még kilenc nagyjátékfilm követte, valamint számos színházi rendezés és több televíziós sorozat is fűződik a nevéhez. Első regénye 2010-ben jelent meg Hajnali láz címmel, melyben szülei szerelmének történetét írta meg. A könyv nemcsak Magyarországon aratott nagy sikert, több mint 40 országban kiadták. Az elmúlt évtizedekben újabb regényekkel is jelentkezett, úgy, mint a Hét mocskos nap, Semmelweis Ignác rövid boldogsága vagy a Szemérmetlen történetek.

Minden jó, ha a vége jó, ezért a Third Planet koncertjét tartogatják a szervezők a nap végére, amelynek kezdete 18 óra 30 perc. A 2018 tavaszán alakult zenekar célja, hogy olyan zenét hozzanak létre, mely képes a lehető legtöbb ember számára élményt nyújtani, miközben értékes és kliséktől mentes. A zenekar – a balassagyarmati Bernáth Kornéllal a soraiban – 2022-ben A Dal című műsorban második helyezés ért el Táncol a világ című számukkal.

A napot olyan programok kísérik, mint a könyvvásár a Kincsestár Könyvesbolt standjánál, fotópont Fürjes Bélával, kézműves foglalkozások és gyereksarok.

Továbbá Ünnepi Könyvhét keretén belül lehetőség nyílik június 10-13. között könyvvásárra a könyvtár kivont könyveiből, valamint ingyenes beiratkozásra is lehetőséget biztosít a városi bibliotéka az új tagok és a lejárt olvasójeggyel rendelkezők számára.

A program látogatása ingyenes.
A rendezvény helyszíne a Madách Imre Városi Könyvtár.

Legújabb cikkek

Programok