spot_img

Lakatos Attila: Kitartással minden elérhető

2024. júl. 16.

Lakatos Attila Patrik nyerte el Magyarország legjobb gépjármű mechatronikusának járó díjat a Szakma Sztár Fesztiválon. A tehetséges Szondis tanuló bizonyítványa átvételét követően közúti gépjárműszervizekben dolgozhat személygépkocsi, tehergépkocsi, autóbusz javítások szakembereként.

Mióta húz a szíved a műszaki világ felé?

Mióta az eszem tudom, azóta vonzanak a belső égésű motorral hajtott járművek. Már 10 éves koromban is motoroztam, majd nem sokra rá kaptam meg életem első autóját egy kétütemű Trabantot, melyet már magam “bütyköltem”.

Hogyan tekintesz vissza a megmérettetésre?

Összességében remek volt, mind a szervezés minősége, mind a hangulat tekintetében. A versenyen való részvétel megmutatta, milyen nagyobb teher alatt dolgozni, és arra is rávilágított, hogy a kitartó munkának mindig megvan a gyümölcse. A felkészülésben nagy segítség volt számomra, hogy a mindennapi életben is használom a szakmámban tanultakat, illetve volt már szerencsém a szakmámban dolgozni. A fő motivációm az volt, hogy minél jobb lehessek a szakterületemen, így megvalósítva a jövőbeli célom: egy saját műhely megalapítását. Ugyanakkor nagyon sokat segített a felkészülésben oktatóm, Ihracska György és a családom is.

Milyen érzés országelsőnek lenni?

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy első helyen sikerült végeznem. A verseny remek lehetőséget adott, hogy felmérjem saját képességeimet és a továbbiakban motivációként szolgál a szakmában való további fejlődéshez. A bizonyítványom átvétele után szeretném kiépíteni a saját vállalkozásomat, de terveim között szerepel a tanulmányaim magasabb szintre emelése is. Jelenleg a gépjármű mechatronikai technikus képzés után érdeklődöm.

Miért is jó ezen a pályán tanulni?

A gépjármű mechatronikus szakma remek lehetőség arra, hogy megismerjük részletesebben a mindennapi életben használt járműveinket műszaki szempontból. Rengeteg érdekes technikai megoldást elsajátíthatunk, illetve a javítások során kreativitásunkat is kiélhetjük.

Zábrádi Dorottya

Legújabb cikkek

Programok