spot_img

Sikeres tájfutók

2024. júl. 16.


Szép dobogós helyezéseket hoztak el a Balassi Bálint Környezetvédő és Sport Egyesület versenyzői a Középtávú Országos Bajnokság és Országos Váltóbajnokságról.

Sikeres bajnoki hétvégén vannak túl a Balassi Bálint Környezetvédő és Sport Egyesület tagjai, akik a szlovák-magyar közös rendezésű Országos Középtávú- és Váltóbajnokságon álltak rajthoz. A versenyeket a Szlovák-karszt Nemzeti Park területén, Szilicén rendezték, a Szilicei-jégbarlang közelében.

– Szombaton a Középtávú OB-n újdonsült klubtársunk, Őzse Ágnes ezüstérmes lett az N65 kategóriában. Kovács Zoltán F50-ben bronzérmet szerzett. A szenior bajnoki pontot jelentő 6. helyen végzett Novotni Tiborné az N70, Kovács Péter az F55 kategóriában. Top 10-be került még Kovács Gábor (F55, 7. hely) és Jakubecz Andrea (N55, 10. hely). A klub további két versenyzője, Tresó Gábor és Kovács László is derekasan helytállt a tájékozódásilag igen technikás, és futótechnikailag is nehéz terepen – adta hírül az egyesület.

Hozzátették: vasárnap a Váltó OB-n az F165-ös váltójuk 32 csapat közül bronzérmes lett, Kovács Gábor, Kovács Péter, Kovács Zoltán összeállításban. N185-ös váltójuk a szenior bajnoki pontot jelentő 5. helyen végzett Őzse Ágnes, Novotni Tiborné, Jakubecz Andrea felállásban.

Az egyesület sportolói a két nap alatt 17 szenior bajnoki pontot gyűjtöttek, ami az utóbbi időszak legjobb teljesítménye.

Legújabb cikkek

Programok