spot_img

Siketnéma nőt támadott meg az erőszaktevő

2024. júl. 16.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfi ellen, aki egy buszpályaudvar mellett erőszakolta meg siketnéma áldozatát.

A vádirat szerint a férfi 2022. december 16-án a késő délutáni órákban a rétsági autóbuszpályaudvaron észrevett egy siketnéma és értelmi sérült nőt, aki a váróterem mellett a földön feküdt. Mögé lépett, a hóna alá nyúlva felemelte, az épület mögé vonszolta, a közvilágítás nélküli területen deréktól lefelé levetkőztette, majd leszorította és nemi aktust végzett rajta.

Cselekményének a buszpályaudvart éppen akkor ellenőrző és az erőszaktevést észlelő rendőrjárőr vetett véget.

Mivel a vádlott tisztában volt azzal, hogy a nő sem kiabálni, sem segítséget hívni, sem ellenállást kifejteni nem tud, ezért a járási ügyészség más védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta meg.

Amennyiben a bíróság előkészítő ülésén az elkövető a váddal egyezően beismeri a cselekmény elkövetését, 8 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás a mértékes indítvány, valamint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is kizárják. Bűnössége megállapítása esetén viselnie kell a több mint 700.000 forintos bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Legújabb cikkek

Programok