spot_img

Elismerések a Semmelweis-nap alkalmából

2024. júl. 16.

Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet kultúrtermében péntek délelőtt. A magyar egészségügy napján megköszönték a kórházi dolgozók elmúlt évi munkáját és a kitüntetések átadása is megtörtént.

Az ünnep tisztelgés Semmelweis Ignác öröksége előtt, a magyar egészségügyi dolgozók elkötelezettségének ünnepe. Semmelweis „az anyák megmentőjeként” vonult be az egészségügy történetébe, kiemelkedő munkájával hozzájárulva az anyai és újszülött halálozási arányok drámai csökkentéséhez.

Az ünnepségen, – amelyen jelen volt Dr. Fazekas Ágnes, a kórház mb. főigazgató főorvosa, Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Csach Gábor polgármester és Dr. Szabó Géza, az önkormányzat egészségügyi kapcsolatokért felelős tanácsnoka – a hagyományokat követve az idei esztendőben is elismeréseket adtak át a kórház dolgozóinak.

Semmelwis Ignác születésének évfordulóján átadásra kerültek azok a kinevezések, előléptetések, amelyek a szakmai előmenetelt jelzik. Főorvosi kinevezést kapott Dr. Ecsedi Erika. Kinevezésben részesült Dr. Somosi Erika, a Belgyógyászati osztály megbízott főorvosa; Dr. Karácsony Krisztina, a Pszichiátria osztályvezető főorvosa, Dr. Tánczos Csaba Traumatológiai osztályvezető főorvos; Dr. Dudás Claudia adjunktus; Balog Lajos Humánpolitikai csoportvezető; Fehér András Informatika csoportvezető; Kollár Dávid Pénzügyi csoportvezető; Kertész Dorottya, a Belgyógyászati osztály főnővére; Véghné Puszta Beáta, a Fertőző osztály főnővére és Bemme Izabell, a Traumatológiai osztály főnővére.

Díszoklevelet vehetett át Dr. Vankó Éva, a belgyógyászati osztály vezető főorvosa több évtizedes kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül; Dr. Tallár Katalin belgyógyász főorvos sok évtizedes kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként és Markó József gazdasági egységvezető, gazdasági igazgató hosszú idejű, kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül.

A rendezvényen közreműködött Csábi István, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Barát Attila szaxofon előadóművész.

Sümegi Tamás fotói

Legújabb cikkek

Programok