spot_img

Ünnepi díszben a belváros

2024. máj. 24.

A karácsony közeledtével megérkezett az ünnepi hangulat Balassagyarmatra.

Már hetek óta nagy a sürgés-forgás a város központjában. Az adventi időszak alkalmával ünnepi díszbe öltözött a Civitas Fortissima tér és környéke.

A belvárosban a helyükre kerültek az esti sétákat hangulatossá varázsoló fények, felöltötte ünnepi ruháját az óriás karácsonyfa, az óvodások feldíszítették saját cserepes fenyőfáikat, az adventi koszorún a hit és a remény gyertyája már fellobbant és a betlehem is várja a születendő kis Jézus érkezését.

Az ünnepek alatt számos látványos attrakció fogadja a kilátogatókat, amelyek még több élményt és varázslatot tartogatnak. A gyermekeket idén is várja a korcsolyapálya, a jeges sarok, a fotófal, a karácsonyi zoetróp és a Mikulás szánkója, amin felejthetetlen utazásban lehet részük a kicsiknek és a nagyoknak.

A jeges sarokban idén egy különleges fényt tekerő bicikli is helyet kapott, ami csak arra vár, hogy rápattanjanak az arra járók és felvillanjon a Szeretlek Balassagyarmat felirat. A Városháza előtti téren felállított óriás adventi kalendárium ablakaiban pedig minden nap előbukkan egy-egy szívet melengető idézet a város iskoláitól, óvodáitól, szociális intézményeitől, egyesületeitől.

A szép városi díszletről Balassagyarmat Város Önkormányzata gondoskodott a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet és a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola diákjainak közreműködésével.

Sümegi Tamás fotói

Legújabb cikkek

Programok