spot_img

Rangos siker: TOP 100-ban a Szent-Györgyi Technikum

2024. máj. 20.

Nagyszerű balassagyarmati siker: rangos intézményeket megelőzve, a megye legeredményesebb technikumaként végzett a legjobbak között a Nógrád Vármegyei SZC Szent-Györgyi Albert Technikum. A sok munka meghozta a gyümölcsét.

A most közzétett Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listája, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült.

Az elméletileg elérhető maximális összesített pontszám 100 lehet.

A legjobbak között, megyénk legjobbjaként, a 78. helyen végzett a Szent-Györgyi Albert Technikum, 84,42 ponttal.

Az 5 éve technikumként működő gyarmati intézmény először került a TOP 100-ba, s máris ilyen kiváló eredménnyel jegyzik.

Szrenka Anikót, az intézmény vezetőjét kértük rövid értékelésre: – Nem mondhatok mást, a sok munka meghozta gyümölcsét! Hogy csak a legfontosabbakat említsem: tanulóink jó tanulmányi átlaggal érkeznek, itt jól tanulnak, személy szerint figyelünk minden diákunkra (osztályfőnökök, fejlesztőpedagógusok, iskolapszichológus). Törekszünk arra, hogy főállású oktatókkal töltsük meg az oktatótestületet. Jó gyakorlatunk a “Sulitérkép”, a Nyílt nap mellett, egyre több tanulói vonz a Szent-Györgyibe. A Kadét program partneriskolájaként működünk ebben a tanévben, jövő szeptembertől pedig az Aktív Iskola és az Ökoiskola programba is bekapcsolódunk. A Vöröskeresztnek több mint 5 éve bázisiskolája vagyunk. Nívós versenyeken eredményesen méretettjük meg diákjainkat ( Pendroid, Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Verseny, Diákolimpia). Ebben a sikerben az intézmény minden tagjának fontos szerepe van, biztos vagyok benne, hogy a jövőben még tovább fejlődünk, ezen fogunk az eddigi elszántsággal és lelkesedéssel dolgozni.

(szilágyi)
Sümegi Tamás fotói

Legújabb cikkek

Programok