spot_img

Bánatpénzt zsarolt barátjától

2024. máj. 20.

Több mint hárommillió forintot zsarolt ki bánatpénz gyanánt egy diósjenői férfi.

Még 2022. novemberében kezdődött a történet egy diósjenői baráti iszogatással, ahol egy 29 és egy 40 éves férfi jelentős mennyiségű alkoholos ital elfogyasztása után megbeszélte, hogy a fiatalabbiknak tetszik az idősebbik férfi egyik lánya, és megegyeztek abban, hogy az apa férjhez adja a lányt a barátjához.

A tivornya hátrányos hatásait kipihenve, pár nappal később a 29 éves férfi visszatáncolt az egyezségből és ezt közölte is földijével, aki felháborodva a lánya csalódása miatt 500 ezer forint értékű „bánatpénzt” követelt cimboráján, amelyet a férfi megfizetett. Ezt követően havi rendszerességgel folyamatossá váltak a követelések az idősebb férfi részéről, amelyeket „balhéval” és bántalmazással való fenyegetéssel nyomatékosított.

A zsarolás áldozata a fenyegetések hatásásra több alkalommal adott át készpénzt az erőszakos férfinak vagy családtagjának. Az elkövető így összesen 3 860 000 forinthoz jutott hozzá jogtalanul, amelynek jelentős részét családja megélhetésére fordította.

A 40 éves zsarolót a rendőrség január 12-én a sértett feljelentését követően elfogta és előállította a Rétsági Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták majd őrizetbe vették. A kizsarolt pénz egy részét a hatóság lefoglalta.

Legújabb cikkek

Programok