spot_img

Nógrád hátul kullog: Nézze meg, mennyit keresnek a szomszéd vármegyékben!

2024. máj. 20.

Nógrád hátul kullog: a fizetések tekintetében nagy különbségek vannak a vármegyék között.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss jelentése szerint továbbra is Győr-Moson-Sopron vármegyében nőnek a legdinamikusabban a keresetek, a vármegyék közül egyedüliként itt haladja meg a 400 ezer forintot a nettó átlagbér.

Míg Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a nettó átlagkereset 264 042 forint volt az év első kilenc hónapjában, addig Budapesten 452 334 forint, azaz mintegy 200 ezer forinttal több – írja a Világgazdaság.

A jelentés szerint a bruttó és nettó átlagkeresetek – a közfoglalkoztatottakéval együtt számítva – országosan egyaránt 14,0 százalékkal múlták felül az egy évvel korábbit.

Továbbra is Budapesten a legjobbak a fizetések, a pénzügyi szférában 657 ezer forint, míg az információ-kommunikáció ágazatban 652 ezer forint az átlagfizetés.

Ugyanakkor van hat olyan megye is, ahol még a 300 ezer forintot sem érte el az átlagfizetés. A portál szerint két vármegyében magasabb volt a fizikai foglalkoztatottak bére tavaly, mint Budapesten: míg Győr-Moson-Sopron vármegyében 350 ezer, Komárom-Esztergomban pedig 307 ezer forintot vihetett haza egy munkás átlagosan, addig a magyar fővárosban ez a szám 303 ezer forint volt.

Nógrád vármegye – szokás szerint – hátul kullog.

Legújabb cikkek

Programok