spot_img

Lépjünk együtt a hősök nyomába!

2024. jún. 16.

Immáron tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Legbátrabb Város Emléktúra Magyarnándor és Balassagyarmat között a Hadak Útja Túrasorozat első állomásaként.

Hozzávetőlegesen a Magyarnándor-Balassagyarmat útvonalon haladhattak a csehkiverő honvédek és azok a polgárok, akik csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt mentsék meg szülőföldjüket. Ezzel a túrával rájuk emlékezhetünk és arra a heroikus tettükre, mellyel örök példát mutattak az utókor számára hazaszeretetből.

A XIV. Legbátrabb Város Emléktúra gyülekezője január 27-én, szombaton 8 óra 30 perckor lesz a helyi vasútállomáson. Itt koszorúzással egybekötött megemlékezés veszi kezdetét, a vasútállomás menti harcokban hősi halált halt balassagyarmati vasutasok emléke előtt tiszteleghetünk. Ezt követően a résztvevőket különbuszok szállítják a túra kiindulópontjára, a magyarnándori vasútállomásra. A túra mintegy 20 kilométeres távot foglal magába.

Amennyiben valaki a túrán nem tud részt venni, de megemlékezne őseinkről, akkor csatlakozhat Balassagyarmaton, az I. világháborús katonai temetőnél, ahová 15 óra és 15 óra 30 perc a várható érkezés.
A túrán mindenki saját felelősségére indul.

Legújabb cikkek

Programok