spot_img

Grafikai kiállítás a Kiss Árpád Galérián

2024. máj. 20.

Csongrádi János budapesti építész grafikáiból rendeztek tárlatot a Kiss Árpád iskola galériáján.

A világ városait jeleníti meg grafikus szemmel Csongrádi János budapesti építész, akinek a napokban nyílt tárlata a Kiss Árpád Általános Iskola aulájában.

Csongrádi János Pro Architectura-díjas építész 1990-ben végzett a BME Építészmérnöki karán Diplomadíjjal. Később a Mesteriskola XIV. ciklusán, majd a BME Középülettervezési Tanszékén a DLA képzésben vett részt. Mestere Török Ferenc volt. Számára az építészet nem pusztán tárgyalkotást jelent, hanem utat a világ megismeréséhez, megértéséhez, sőt, megváltoztatásához. Önálló szakmagyakorló építészként lakó- és középületek tervezésével, valamint a megvalósulás során az építkezések műszaki vezetésével foglalkozik.

Oktatói profilján a következő mottó áll Joseph Beuys-tól: „Hogyan formáljuk és alakítjuk a világot, melyben élünk: a társadalmi plasztika evolúciós folyamat. Minden ember művész.”
A világ városai grafikus szemmel elnevezésű tárlat január 24-től díszíti a Kiss Árpád Álalános Iskola földszinti galériájának falait.

A megnyitó ünnepségen a kiállító művésszel a világ számos városában készült grafikáinak keletkezéséről Hlavayné Gortva Éva pedagógus beszélgetett. A rendezvényt az iskola diákjainak produkciói tették emlékezetessé.

Legújabb cikkek

Programok