spot_img

Egészségügyi iskolák szakmai versenyén bizonyították tudásukat a Szent-Györgyisek

2024. máj. 24.

Az idei tanévben is meghirdette a MESZK a nagysikerű szakmai tanulmányi versenyét, amelyre 47 iskola 813 képzésben résztvevője jelentkezett. Az interaktív versenyfordulót 733 versenyző töltötte ki, melynek eredménye alapján 438 versenyző jutott tovább a vármegyei döntőkbe.

A szakképzési verseny pedagógiai célja a magyarországi egészségügyi középfokú szakképzés színvonalának további növelése, a szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése. Cél az eredeti munkakörnyezetet szimuláló gyakorlati feladatok által a versenyzők szakmai tudásának felmérése, továbbá az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése és a szakképzésbe való belépés vonzóvá tétele a szakmák bemutatása által, ezzel elősegítve a pályaválasztó fiatalok pályaorientációját.

A vármegyei döntőt a MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezete hívta életre a NVSzC Szent-Györgyi Albert Technikum falai között. A verseny során a résztvevők beteg nélküli szituációs feladatot végeztek el, a feladathoz tartozó tevékenységeket szimulációs eszközök használatával és szükség esetén imitátorok bevonásával mutatták be. A kétfordulós megmérettetés a belgyógyászat és ápolástana ismeretkört, valamint az alapápolás-gondozás, elsősegélynyújtási alapismeretek foglalta magába.

A vármegyei döntőben a rendezvénynek otthont biztosító intézmény 11. és 12. évfolyamos tanulói is eredményesen szerepeltek, ketten közülük az országos döntőben képviselhetik iskolájukat.
A díjakat a verseny fővédnöke Balla Mihály országgyűlési képviselő adta át. Fotónkon Palánki Lotti.

Sümegi Tamás képei

Legújabb cikkek

Programok