spot_img

Félholtra verte az élettársát

2024. máj. 20.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványának megfelelően a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy 40 éves férfi letartóztatását, aki súlyosan bántalmazta élettársát.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított és élettársa rendszeresen veszekedtek, ittas állapotban többször is bántalmazták egymást. Az elkövetőt korábban már jogerősen elítélték a nő ellen elkövetett bűncselekmények miatt, valamint jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás kapcsolati erőszak bűntette miatt.

Február 1-jén is összevesztek, ami odáig fajult, hogy a férfi a hálószobájukban ököllel többször megütötte a nőt. A nő a bántalmazás közben kihívta a rendőrséget, de az élettársa ezután tovább verte, míg az áldozata eszméletét nem vesztette.

A kiérkező rendőrök mentőt, a mentősök pedig a súlyos sérülései miatt mentőhelikoptert kértek a helyszínre, a nő életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsította meg. Az ügyészség arra tekintettel indítványozta a férfi letartóztatását, hogy a várható büntetés súlyosságára figyelemmel a gyanúsított szökésétől, vagy elrejtőzésétől tartani lehet, valamint megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bűnismétlés megakadályozása érdekében a nyomozási bíró el is rendelte a letartóztatást, a férfi a végzés ellen szabadlábra helyezésért fellebbezett.

Legújabb cikkek

Programok