spot_img

39. Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok

2024. máj. 20.

Balassagyarmat Város Önkormányzata és a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ a Magyar Szín-Játékos Szövetség szakmai támogatásával 39. alkalommal szervezi meg a Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napokat február 16-18. között.

A legnagyobb múltú hazai amatőr színjátszó fesztivál három teljes napra beköltözik a Mikszáth Kálmán Művelődési Központba. A különleges programsorozatot évről évre februárban rendezik meg, amelynek a szokásokat követve városunk kulturális központja szolgál házigazdájaként.

A fesztiválra műfaji megkötés nélkül jelentkezhettek a hazai és határon túli magyar nyelvű, nem hivatásos színházi műhelyek és társulatok. Olyan produkciók nevezését várták, amelyek megfelelnek a kamaraszínházi körülményeknek, és amelyek hossza maximum 90 perc.

A szervezők szeretnék minél több társulatnak bemutatkozási lehetőséget biztosítani, ezért 90 percnél hosszabb beállási időt igénylő előadásokat csak kivételes esetben fogadnak el. Az eseményen a Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítését is kérhetik a társulatok.
Fontos továbbá kiemelni, hogy idén a fesztivál idején az utazással, az étkezéssel, a szálással kapcsolatos költségek a jelentkezőket terhelik.

Az előadások és programok mindenki számára nyitottak és ingyenesen látogathatók lesznek. A zsűri székében olyan szakmailag elismert színészek, rendezők foglalnak majd helyet, mint Ascher Tamás rendező, Regős János rendező, a Szín-Játékos Szövetség elnöke és ifj. Vidnyánszky Attila színész, rendező. Az értékelés a zsűri által felállított szempontrendszer alapján fog történni, a legjobbak értékes díjazásban részesülnek.

Legújabb cikkek

Programok