spot_img

Fergeteges farsangi forgatag

2024. jún. 22.

Idén is megrendezte a nagysikerű farsangját a Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület együttműködve a Lamenda Alapítvánnyal és a Mikszáth Kálmán Művelődési Központtal. A karneváli hangulatról a néptáncosok, jelmezesek és meghívott fellépők gondoskodtak, de a finom ünnepi falatok, mint a farsangi fánk sem maradhatott el a kínálatból.

A balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban a szépen feldíszített terem gyorsan megtelt óvodás, iskolás gyermekekkel, családokkal a Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület farsangi batyus bálján, ahol karneváli hangulat és jókedv fogadta a kicsiket és a nagyokat.

-Jelmezversenyt hirdettünk egyéni, családi és csoport kategóriában, amelyre közel száz jelmezes felvonuló érkezett. A színpadon Bakos Pisti Mesezene című előadása szórakoztatta a közönséget, miközben játékok, farsanggal kapcsolatos totók várták a bálozókat. A rendezvényen, aki jelmezt viselt jogosult volt a szavazatát leadni. Kategóriánkként az első három helyezettet díjaztuk, de a Lamenda Alapítvány támogatásával minden gyermek kapott ajándékot, senki sem távozott jutalom nélkül – ismertette a részleteket Vartik Melinda, a Lamenda Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A társszervező elmondta, hogy a farsangi bál elengedhetetlen része volt a fánk, finom házi készítésű lekvárral, valamint a tombolasorsolás is, amelyre nagyon sok ajándékot ajánlottak fel támogatók.

– Késő délután megérkezett Balog Edina Bandája, azaz a BEB zenekar, akik rövid hangszerbemutató után elhúzták mindenki nótáját. Molnár Krisztina nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is bevonta a táncába, a népi játékokba. Kora este a felnőttek táncházával folytatódott a farsangi bál Huszár Kriszta és Kovács Krisztián vezetésével. Köszönjük az együttműködést a szervezeteknek, a szülőknek a segítséget a díszítésben, a sütemények biztosításában és az egész rendezvény lebonyolításában – emelte ki az alapítvány elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy akinek megtetszett a Vadóka közössége és szeretne csatlakozni a fiatal néptáncosokhoz, azt nagy szeretettel várják a próbákon a Mikszáth Kálmán Művelődési Házban hétfőnként és péntekenként 16 óra 30 perckor.

A tavaly elkezdett együttműködés a három szervezet között gyermeknapi programmal folytatódik májusban.

Legújabb cikkek

Programok