spot_img

Felfegyverkezve fenyegette szomszédait

2024. júl. 19.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség két ügyben is vádat emelt egy 49 éves diósjenői férfi ellen, aki rendszeresen felfegyverkezve fenyegette szomszédait.

A vádiratok szerint a férfi ittas állapotban a falubelijeit inzultálta, őket súlyosan fenyegette.

2021 augusztusában egy vele közös udvart használó nőt trágár kifejezések kíséretében szidalmazta, majd amikor a nő felszólította, hogy fejezze be, a férfi egy kisbaltával a kezében indult el felé, hogy azzal „agyonüti”, és csak két közelben dolgozó férfi határozott fellépése állította le.

2022-ben a nő segítségére siető egyik férfit több alkalommal az élete kioltásával fenyegette meg. Először tűzifa darabolása közben meglátta a szemközti ingatlanban, szóváltásba keveredtek, majd a vádlott a kezében lévő bekapcsolt állapotú láncfűrésszel bement a férfi udvarára és a fűrész gázkarját többször meghúzva azt kiabálta neki, hogy megöli, levágja a fejét. A környékbeliek kérésére abbahagyta a fenyegetőzést, azonban nem sokkal később egy vascsővel akarta megtámadni a férfit.

2023 januárjában ittas állapotban egy sörösüveggel akarta fejbevágni a sértettet, augusztus 2-án a háza előtt állt, szitkozódva kiabált neki, majd a kezében lévő szatyorból elővett egy 14,5 cm pengehosszúságú kést és felszólította, hogy menjen ki hozzá az utcára, mert meg akarja ölni.

A két ügyben a járási ügyészség erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat. A folytatólagos elkövetésre tekintettel utóbbi ügyben már végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Jogerős ítélet esetén a férfinek bűnügyi felügyeletből fogházba kell vonulnia.

Az ügyekben – azok egy eljárásban történő elbírálásával – a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok