spot_img

Sikeresen zárult a Törvényszék épületfelújítási projektje

2024. ápr. 19.

Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Balassagyarmati Törvényszék teljeskörű homlokzatfelújításával kapcsolatos projektet. A közel 498 millió forintos beruházás részeként többek között megújult a Törvényszéki Palota főépületének külső homlokzata, udvara és az épület falainak vizesedésével kapcsolatos problémák is megoldódtak.

A felújítási munkálatok a Balassagyarmati Törvényszék főépülete homlokzatának javításával, az eredetihez közelítő homlokzatfestéssel, a terméskő lábazat felújításával, a szobrok cseréjével, a főpárkányok kőfelületeinek tisztításával és impregnálásával, továbbá az alagsori nedvesedési problémák megszüntetésével, az épület előtti járda felújításával, burkolatának cseréjével kapcsolatos tevékenységet foglalták magukban.

A munkálatok során a helyi védelem alatt álló igazságügyi palota belső udvara is megújult, ahol megvalósult az optimális vízelvezetés, a belső udvar újraburkolására az eredeti bazalt kövek megtartásával került sor, valamint új udvari világítás épült ki. A főhomlokzat díszvilágítást kapott, az épületen feltüntetésre került az igazságszolgáltatási funkciónak megfelelő elnevezés is, továbbá a több, mint 110 éves főépület új főbejáratot kapott.

Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Kelemen Tibor, a Lak-Ép-Ker. Kft. ügyvezető igazgatója, Csach Gábor, városunk polgármestere és Dr. Fekete Zsolt, a Balassagyarmati Törvényszék elnöke.

A teljes beruházás közel 498 millió forintból valósult meg.
Az ünnepélyes átadó épületbejárással zárult.
(zábrádi – sümegi)

Legújabb cikkek

Programok