spot_img

Szépkorúak nőnapi ünnepe

2024. júl. 19.

Nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték a Napsugár Nyugdíjas Klub hölgy tagjait.

A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak ünnepe. Az első eseményt 1909-ben tartották meg az Egyesült Államokban, akkor még február utolsó vasárnapján ünnepelték a hölgyeket. Március 8-ra 1913-ban került az időpont, erről városunkban sem feledkeztek meg.

A jeles esemény kapcsán Nógrád vármegye legnépesebb és legrégebbi szervezete, a balassagyarmati Napsugár Nyugdíjas Klub fergeteges nőnapi bulit tartott hagyományos összejövetelük helyszínén, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

Az idén huszonhat esztendős, száz fős taglétszámmal működő klub rendezvénye a szokásos színvonalon zajlott: remek műsorok, élő zene és tánc, gazdag teríték, finom sütemények és vidám hangulat övezte a programot.

Az úriemberek Balogh János főszervezésével igazán kitettek magukért: a színvonalas szervezés és műsor mellett virággal mondtak hálát a hozzájuk közelálló gyengébbik nem tagjainak. A nőnapi köszöntő program estébe nyúló mulatozással zárult.

A nagysikerű rendezvényen tiszteletét tette többek között Balla Mihály országgyűlési képviselő, Csach Gábor polgármester és Huszár Péter alpolgármester, de a vármegyei nyugdíjas klubok tagjai is szép számmal csatlakoztak a népszerű programhoz.

Az eseményen Csach Gábor polgármester kiemelte, hogy a Napsugár Nyugdíjas Klub mindig számíthat az önkormányzat együttműködésére és támogatására.

Sümegi Tamás fotói

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok