spot_img

Új háziorvos a városban

2024. ápr. 19.

Áprilistól Dr. Muhari Géza belgyógyász látja el a hatos számú praxisba tartozó betegeket.

A hatos számú felnőtt háziorvosi körzet orvosa Dr. Faragó Gyöngyi tavaly év végén nyugdíjba vonult. Helyettesítését Dr. Kasuba Klaudia doktornő látja el január óta Deákné Sümegi Ilona Gerda asszisztensnővel.

Az önkormányzatnak sikerült visszacsábítania Balassagyarmatra Dr. Muhari Géza belgyógyász főorvost a Váci Kórházból, aki már meg is szerezte a hatos körzet praxisjogát és a képviselő-testület egyhangú szavazattal döntött a vele megkötendő feladatellátási szerződésről. A kiváló kardiológus vállalta azt is, hogy besegít a városi kórház belgyógyászati járóbeteg szakellátásba is. Muhari doktor áprilistól kezdi a rendelést a 6-osban a jelenlegi asszisztenssel.

– Gyarmaton az önkormányzati egészségügyi alapellátás országos tekintetben is kiváló, hiszen az elmúlt két évben három fogorvosi és három felnőtt háziorvosi körzetbe is találtunk fiatal orvosokat, a meglévő 15 alapellátási körzetből már csak egyben van helyettesítés és három új rendelőt is építettünk – újságolta Csach Gábor polgármester.

Legújabb cikkek

Programok