spot_img

Megzsarolta kanadai haragosát, majd szétverte a házát

2024. ápr. 19.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen, aki pénzt követelt Kanadában élő ismerősétől, majd amikor nem kapott, egy fejszével szétverte annak diósjenői házát.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 22-én egy internetes üzenetküldő alkalmazásban azt követelte a tengeren túl élő régi haragosától, hogy azonnal küldjön neki 1.000 dollárt, mert ha nem, bemegy az itthoni házába és azt szétveri.

A Kanadában élő nő nem volt hajlandó utalni, ezért a vádlott 2022. szeptember 5-én egy baltával betört annak lakatlan diósjenői házába, ott szétverte az árammérő órákat, a bejárati ajtót, beverte az ablakokat, és tönkre tette a hűtőszekrényt, a bútorokat és az elektronikai eszközöket.

Mivel a nő nem teljesítette a vádlott követelését, ezért a járási ügyészség a férfit zsarolás kísérletével, a ház szétverése miatt pedig rongálás vétségével vádolta meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a cselekményét beismerő vádlottal szemben 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint a több százezer forintos bűnügyi költség megfizettetését és a sértettnek okozott közel 900.000 forintos kár megtérítését is indítványozta.

Az árammérő órák megrongálása miatt a nyomozó hatóság szabálysértési feljelentést is tett a vádlott ellen.

A büntetőügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Legújabb cikkek

Programok