spot_img

Városunk TOP20 vállalkozása

2024. ápr. 19.

A nemzeti ünnep és a sikeres tavalyi gazdasági év adta az apropóját a balassagyarmati virilista, vagyis legnagyobb adófizetői klub létrehozásának. A gazdasági fórumon elismerték Balassagyarmat húsz legmeghatározóbb adófizető vállalkozását is.

A város TOP20 adófizető vállalkozását látta vendégül az önkormányzat a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Azokat a cégeket, akiknek székhelye, kötődése és jelentős társadalmi felelősségvállalása van Balassagyarmaton.

Idén dr. György László egyetemi tanár, gazdaságstratégiai kormánybiztos tartott szakmai előadást a magyar gazdaság helyzetéről és középtávú kilátásairól, Csach Gábor polgármester pedig ismertette az elmúlt évek főbb városi gazdasági tendenciáit.

2023-ban az alábbi húsz cég volt a legmeghatározóbb adófizetője Balassagyarmatnak:

Aluflex Kft. fémszerkezetgyártás; AN-RO Ruha Kft. textiláru gyártás, golyóálló mellény; Bablena Trade Kft. kábel forgalmazás; Bgy Városüzemeltetési Nkft. hulladékszállítás; BIOHŐ Energetikai Kft. kórház biomasszakazán, energetika; BREMAS Hungary Kft. elektromos alkatrészek; Cserhát Ingatlan Kft. építőipari kivitelezés; Delta-Tech Kft. egyedi célgépgyártás; DMRV Zrt. állami vízmű; FREESTYLE OK Kft. élelmiszer kiskereskedelem; Ipoly Erdő Zrt. állami erdészet; Jagyutt Cukrászat Kft. cukrászda; Keresztúri Tiborné ev. aluminiumöntöde; MAHLE Compressors Hungary Kft. autókompresszorgyár; MBH Bank; MNG Kft. italnagykereskedés; NUSS. Handelsgmbh Mo. élelmiszer kiskereskedelem; OTYS Úttechnika Kft. mélyépítés, útépítés; PRYSMIAN MKM Kft. kábelgyártás; Szomor és Társa Kft. útépítés, zajvédőfalak.

– Jót beszélgettünk és szándékaink szerint Gazdasági Fórumként rendszeresen találkozunk! A rendezvényen jelen volt a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Nógrád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Nógrád Vármegyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is. Köszönöm minden balassagyarmati vállalkozás munkáját, számíthatnak ránk a jövőben is – mondta Csach Gábor polgármester, aki summázta, hogy a 2023-as esztendőt nagyszerűen zárta a helyi gazdaság: az árbevételtől függő Iparűzési Adóbevétel meghaladta az 1,1 milliárd forintot, melyet az 1874 vállalkozás fizetett meg. Ez a bevétel 43%-al haladta meg a 2022 évit és 14%-al az eddigi csúcsévet, a 2019-es esztendőt.

A város első embere kiemelte, hogy Balassagyarmat azon kevés település közé tartozik, ahol sem építményadó, sem telekadó nem terheli a vállalkozásokat és a polgárokat.

Sümegi Tamás fotói

Legújabb cikkek

Programok