spot_img

Kazinczy-versenyt tartottak a középiskolások körében

2024. júl. 15.

Idén is nagy népszerűség mellett rendezte meg a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium a Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére megbízásából a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny Nógrád vármegyei döntőjét.

A Szép magyar beszéd verseny egy szabadon választott, „hozott” és egy – a helyszínen kézhez kapott – ún. kötelező szöveg értő és értető felolvasásából áll, valamint az írásbeli fordulón egy rövid, két-három mondatos szövegegység hangsúlyviszonyait kell a „Beszélni nehéz!” mozgalomban bevált vizuális jelekkel rögzíteni.

A Nógrád vármegyei forduló bíráló bizottságának elnöke idén is Kerekes Barnabás, a Baár-Madas Református Gimnázium Lőrincze-díjas magyar- és történelemszakos tanára, a Kazinczy-díj Alapítvány elnökhelyettese, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke volt.

A fordulóra a vármegye hat középiskolájának tizenkét tanulója jelentkezett. Közülük az április 19-21. között tartandó győri országos döntőbe jutott iskolánk tanulója, Kazsimérszki Panni, Horváth Anita tanárnő tanítványa – adta hírül a házigazda intézmény.

Legújabb cikkek

Programok