spot_img

Népviselet napi felvonulás

2024. júl. 19.

Április 24-én, a népviselet napja alkalmából viseletes felvonulás és táncos mulatság veszi kezdetét a városban.

Öltözz népviseletbe! Vonulj fel velünk a város főutcáján, és vegyél részt a táncos mulatságon a Palóc ligetben! Ha nincs viseleted, ne csüggedj! Tegyél fel egy kalapot, köss szalagot, vagy vegyél fel egy pörgős szoknyát, a lényeg, hogy együtt legyünk! – áll Balassagyarmat Városháza felhívásában, miszerint az idei évben április 24-én, szerdán ismét megmutatják magánszemélyek, egyesületek, intézmények, hogy milyen gyönyörű viseletek vannak Magyarország határain innen és azon túl is.

A viseletes menet a Mikszáth Kálmán Művelődési Központtól indul április 24-én, szerdán 17 órakor a Palóc ligetbe, ahol 17 óra 30 perckor kisorsolják a RégiMódi népviseleti rejtvény nyertesit is.

A program látogatása ingyenes. Rossz idő esetén a rendezvény a művelődési központban kerül megrendezésre.

A program szervezői: Balassagyarmat Város Önkormányzata, Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület, MNM Palóc Múzeum, Mikszáth Kálmán Művelődési Központ.
A rendezvény támogatói: Halászló Horgászbolt, Lipóti Pékség, Palóc Ring, Cosmos Beauty Shop, Trattoria Dolce Vita Pizzéria, Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület, Jagyutt Cukrászda, Tesco, Madách Mozi, Kaláris Viselettár, Rimóci Folklór Manufaktúra, Sána Játékbolt.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok