spot_img

A Mikszáth csapata lett a legjobb az Ipoly nagy kihívásán

2024. máj. 12.

Az elmúlt két év gyakorlatát folytatva idén is megrendezésre került a Honvéd Kadét Járőrverseny. A sportesemény az elmúlt évekhez hasonlóan nagy népszerűségnek örvendett, amelyen tudásukról és ügyességükről is számot adtak a fiatalok. A legjobbnak járó kupát ezúttal is a Mikszáth Technikum csapata emelhette a magasba.

A NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola a Honvédelmi Sportközponttal, a Badisz VSE-vel, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével, az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesülettel, illetve a Magyar Honvédség Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóaljjal közösen szervezte meg immár harmadik alkalommal az Ipoly Challenge Honvéd Kadét Járőrversenyt.

Az Ipoly Challenge Honvéd Kadét Járőr Kupáért folyó küzdelem regisztrációval és eligazítással vette kezdetét az Ipoly nagyhíd lábánál. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a Büntetés-végrehajtási Intézet támogatásával és a Honvéd Kadét Program keretén belül megvalósuló eseményre Balassagyarmaton kívül az ország számos településéről, így Miskolcról, Kiskunhalasról, Mezőkovácsházáról, Szekszárdról, Mezőtúrról, Gödöllőről, Nagykanizsáról és Budapestről is érkeztek kadét csapatok, hogy az elméletben megszerzett tudásuk legjavát a gyakorlatban is kamatoztatni tudják.

A kihívásokkal teli versenyen induló tizenhat, hatfős csapatot az Ipoly-híd melletti területen és a Honvédelmi Sportközpontban várták a különböző feladatok. Ezek között szerepelt a kenuváltó, a terepfutó verseny, az OCR akadálypálya, a légpuskalövészet, az íjászat, a traffipax-futóverseny, a tűzoltó-fecskendőszerelés, a katonai akadálypálya, a kézigránátdobás, a gépkarabély szét- és összeszerelés, az MTB váltóverseny, a mátrixfutás, a tereptájékozódás, a Blazepod, az elsősegélynyújtás, valamint a kerékpáros közlekedésbiztonsági teszt. A versenyek teljesítésében szükség volt a kadétok állóképességére, erejére, gyorsaságára és ügyességére.

A verseny győztes csapatát kupával, míg az első három helyezettet éremmel jutalmazták.
Az Ipoly Challenge Honvéd Kadét Járőrversenyt végül az NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola Lenini Királyok elnevezésű csapata nyerte meg. A dobogó második fokára a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium és Technikum MRK nevű csapata állhatott, harmadik lett a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum Dékáni Kadét csapata.

A versenyen a legjobb lány lövésznek Nagy Dóra, a Gödöllői Református Líceum Gimnázium diákja bizonyult. A Legjobb Fiú lövész címet Batta Tamás, a NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola tanulója nyerte el. A legjobb evezős csapatnak járó díjat a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium tanulói zsebelték be.

(zábrádi – sümegi)

Legújabb cikkek

Programok