spot_img

Országos fődíjas a Szent Imre csapata

2024. máj. 13.

A Fiatalok az Emberi Jogokért Magyarország „Adj egy mosolyt ajándékba!” országos gyerekpályázatának fődíját nyerte meg a balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium.

Az „Adj egy mosolyt ajándékba!” kreatív pályázaton a gyerekeknek az volt a feladata, hogy mutassák be, hogyan tudnak a mosollyal változást okozni a környezetükben. Mit okoznak, ha összefognak és mosolyt csalnak mások arcára. A program célja az volt, hogy olyan pályázatot hozzon létre, ami a lehető legegyszerűbb eszközzel motiválja a fiatalokat, hiszen egy mosoly nem kerül semmibe!

Rajkay Emőke, az alapítvány elnöke és a díjátadó ünnepség fő előadója meghatóan nyilatkozott az iskolákról, valamint a pedagógusokról, szülőkről is, akik áldozatos munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat, gyermekeiket. Az Alapítvány elnöke továbbá kiemelte és megköszönte az adományozók és önkéntesek segítségét, akik részt vettek abban, hogy a gyerekek méltón legyenek megünnepelve, díjazva és elismerve!

Idén a fődíjat a balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 8. a osztályos diákjai vitték el csoportos kategóriában. A diákok kézzel készített origamikat és személyes üzeneteket vittek a környező iskolákba, illetve közösségi helyekre, valamint létrehoztak egy online eseményt is, ahol arra bíztatják az embereket, hogy csatlakozzanak a mozgalmukhoz. Körülbelül 500 borítékot, mosollyal teli apró ajándékot szórtak ki a fiatalok városszerte, ezzel kiérdemelve az „Adj egy mosolyt ajándékba!” Országos kreatív pályázat első helyezettjének járó elismerést!

Előző cikk
Következő cikk

Legújabb cikkek

Programok