spot_img

Igazi majális hangulatot varázsoltak a Nyírjesbe

2024. júl. 19.

Egész napos családi programmal, zenével, tánccal, bábelőadással, sportbemutatókkal és rengeteg játékkal várták a közönséget a Nyírjesi majálisra. A zenei fellépők és gyermekszórakoztató műsorok mellett kézműves kirakodóvásár is fogadta a látogatókat.

A város önkormányzata által életre hívott programok igazi nyárias időben a Nyírjesi nagytót körülölelő területen már délelőtt elkezdődtek. Először az I. Nyírjesi Terepbringa Kupára nevezhettek a helyszínen a három különböző korcsoport tagjai, majd délutánba nyúló tájfutó bemutatót tartottak.

A sportos események sorát gazdagította az I. Tókerülő Tanösvénytúra Garamvölgyi Zsolt vezetésével és a Vitalitás SE kajak-kenu bemutatója. A táncoskedvűek Molnár Krisztivel tulipántáncot járhattak, de lovaglás és a Cserhát Különleges Mentőcsoport kutyás bemutatója is igazi színfoltja volt a napi eseményeknek.

Emellett elindult a Zöldítők új városi játék, míg a délután folyamán a Tekerj a tavaszba! játék eredményhirdetése is megtörtént. A gyermekek a Kámfor Bábszínház Kacor király és a kalóz című előadását élvezhették.

A késő délutáni órákban színpadra lépett Gryllus Vilmos, őt követte a világok zenéit elhozó Máthé Lujein, Chelemen Paula és Varga Zsolti akusztikus koncertje. Este a Smokin’ Sofa koncertjére szórakozhatott a népes társaság, akik a ’70-es évek magyar- és világslágereivel örvendeztették meg a nagyérdeműt. Az egész napon át tartó, öt állomásos ügyességi vetélkedőn résztvevők belépőt nyerhettek a Vadasparkba.

A programokat a látogatóközpontban megnyílt tóparti bisztró finomságai, árusok, ugrálóvárak, arcfestés, népi játékok, kézműves sátor, Zömök mesék, csónakázás, egész napos ingyenes vízibiciklizés, kenuzás, kajakozás színesítette.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok