spot_img

Látogatóban a kutyamenhelyen

2024. júl. 19.

Adományokat vittek, az etetésről, az itatásról és a simogatásról is gondoskodtak a Szabó Lőrinces diákok a San Lazaro Kutyatárban tett látogatásuk során.

A Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola Ökoiskolaként és Állatbarát Iskolaként elkötelezett híve az állatvédelemnek. A 2023-24-es tanévben is nagy hangsúlyt fektetnek a szemléletformálásra és arra, hogy a diákokat a természet és az állatok tiszteletére neveljék.

A kertvárosi iskolában rendszeresen tartanak a diákoknak figyelemfelhívó rendezvényeket, sokszínű programokkal, projektnapokkal csatlakoznak évről évre az állatok világnapjához is, ahol többek között házi kedvenceket bemutató kiállítást és jótékonysági vásárt is rendeznek. A szemléletformálás nemcsak témaheteken és kirándulásokon, hanem a mindennapokban is része a nevelési munkának.

A minap a nemrég átadott Harap utca három alatti ebtelepen tettek látogatást az intézmény diákjai.

– Az iskola felsős gyerekeivel ellátogattunk a San Lazaro Kutyamenhelyre. Tápot vittünk a négylábú kedvenceinknek és segítettünk az olyan hétköznapi munkákban, mint az etetés, az itatás vagy a sétáltatás. A telep munkatársaival megbeszéltük, hogy a jövőben is rendszeresen kijárunk a tanulókkal a menhelyre segédkezni. Nagy örömömre sok gyermek érdeklődését felkeltettük és egyre többen jelzik, hogy szívesen jönnek szorgoskodni – újságolta Ocskó Ildikó tanárnő.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok