spot_img

Szóra bírt csontjaink

2024. júl. 19.

Június 16-ig várja a látogatókat a Magyar Természettudományi Múzeum legújabb vándorkiállítása a Vármegyeháza nagytermében.

A kiállítás bemutatja az antropológiát, a történeti embertani kutatásokat, azok célját és lehetőségeit, hogy megismertesse a látogatókkal a régen élt emberek mindennapjait, egészségi állapotát, betegségeit.

Az arcrekonstrukciók segítségével megelevenednek a Magyarország területén élt emberelődök jellemző vonásai, láthatjuk a történeti korszakokban élt emberek arcvonásait, a köznépét csakúgy, mint az előkelőkét, köztük királyi családhoz tartozókét is.

A kiállítás kiegészíti az általános és középiskolai oktatást, és érdekes ismereteket nyújt a felnőtt közönségnek is. A látogatók maguk is részesei lehetnek az embertani kutatásoknak, például egy medencecsontból megbecsülhetik a valaha élt embertársunk nemét, életkorát. Az összehasonlító combcsontok sorozatából, az antropológusok által használt képletekkel megbecsülhetik elődeink testmagasságát.

A tárlat június 16-ig várja a látogatókat hétfőtől péntekig 14 és 17 óra között, illetve szombat-vasárnap délelőtt 10 órától 16 óráig.
A belépődíj 500 Ft/fő, azonban balassagyarmati lakcímkártyával és balassagyarmati iskolák, óvodák részére ingyenes!

Csoportok részére a kiállítás hétköznapokon délelőtt is megtekinthető előzetes regisztrációt követően. Regisztrálni a rendezvenybgy@gmail.com e-mail címen lehet.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok