spot_img

Ki lesz Balassagyarmat polgármestere?

2024. júl. 19.

Június 9-én, vasárnap városvezetőt is választunk: az alábbiakban közöljük a két polgármester-jelölt gondolatait.

GYENES SZILÁRD (SZAB)

5 év, 2200 karakter, ez a lehetőségem. Miközben a jelen ciklusban, 200 millió Ft felett költ helyi propagandára a Fidesz városvezetés.

Ma már legtöbben érezzük, hogy baj van a Hazánkban. Érezzük, hogy a propaganda alternatív valóságot épített. 2019-ben a SZAB képviselőjelöltjei 160 szavazattal kaptak kevesebbet, a polgármesterjelöltek között 107 db szavazatkülönbség döntött. Ez a különbség minősített többséget eredményezett a Fidesz-nek. Mindezt úgy, hogy 6800 városi polgár el sem ment szavazni!

Az első kérésünk, hogy éljetek választójogotokkal és menjetek el szavazni június 9-én!
Második kérésünk, hogy a Fidesz tolakodó propagandája ellenére szavazzatok bizalmat helyben a SZAB jelöltjeinek.

Az Európai Parlamenti választások során a meggyőződésetek szerint döntsetek. Nekünk egyetlen kérésünk van, ne támogassatok Európa ellenes erőket, akik sunyi módon, egyre nagyobb ütemben nyitnak kaput az agresszor Putyin és Kína számára! Hazánk helye az Európai Unióban, Nyugaton van!

Mire számíthatsz, ha a SZAB városvezetésnek adsz bizalmat:

 • Manipulációtól, propagandától mentes szabad, tiszta közéletet teremtünk.
 • Összetartó közösséget építünk, felszámoljuk a mesterséges megosztottságot.
 • Átlátható, naprakész városi honlapot és e-demokrácia programot vezetünk be, ahol a város polgárai számos kérdésben dönthetnek a mindennapi élet kérdéseiben.
 • Megszüntetjük a túlárazásokat, a helyi korrupciót, és átlátható, nyilvános helyi versenyfeltételeket biztosítunk a vállalkozások számára.
 • Új városüzemeltetési rendszert vezetünk be, mely nem csupán a városközpontra fókuszál, kijavítjuk a hanyagul kivitelezett beruházásokat és szigorú műszaki ellenőrzéssel őrködünk a minőségi beruházásokért.
 • Közösségi költségvetést készítünk, amely teret ad a helyi társadalmi kezdeményezéseknek, a fiatalok törekvéseinek, a helyett, hogy pusztán elszipkázzuk a gondolataikat és azokat úgy adjuk elő, mintha a miénk lett volna.
 • Újratervezzük a Közterület-felügyeletet. Hatékonyan működő városrendészetet hozunk létre.
 • Eredményességi alapon újratervezzük a sporttámogatások rendszerét.
 • Újszerű lakásprogramot indítunk.
 • Egészségügyi képviseleti programot indítunk.
 • Megőrizzük a Nyírjes természetközeli állapotát, csak fenntartható fejlesztést engedünk, elindítjuk a szennyvízkezelési programot.

Helyi Társadalmi Szerződésünket, bővebb programunkat, elérhetőségeinket a www.ujiranytszab.hu honlapunkon találhatod meg.

Balassagyarmaton megvalósult, amire sokan vágytak az országban. Összefogtunk, együtt vagyunk, itt a Fidesznek egy esélyes kihívója van!

CSACH GÁBOR (FIDESZ-KDNP)

Azt hiszem, ezúttal nem kell sokat mondanom a polgároknak, hiszen az elmúlt öt évben személyes kötelességemnek éreztem a városlakók napi szintű tájékoztatását.

A legtapasztaltabb helyi politikusként 26 éve dolgozom a városért, biztos tudásom van a településirányítás minden részletéről, kapcsolatom az intézményekkel, a közművekkel, a hatóságokkal és a kormánnyal kiváló. Nagyszerű csapat tagja vagyok, egy a sok között.

Fideszes vagyok, de elsősorban városvezető, Balassagyarmat érdeke határozza meg minden lépésemet.

A rendszerváltás legnehezebb ciklusán van túl Balassagyarmat is. Covid járvány, háborúk, rekord infláció, energiaárak elszabadulása okozott évről-évre új kihívásokat. De nemcsak ezeken sikerült úrrá lenni megszorítások nélkül, hanem béremelésekre és fejlesztésekre is bőven jutott.

Balassagyarmat jogilag még nem, de valójában már visszanyerte megyeszékhelyi státuszát: ez a térség húzza Nógrád gazdaságát, városunkban legjobb a szociális helyzet, legmagasabbak a bérek, és legjobb az életminőség. Megfontoltan, lépésről lépésre haladunk a fejlesztés útján, aminek meg lett az eredménye.

Ideális térségközponttá kell válnunk a vonzáskörzetünk kiszolgálására, hiszen minél több palócnak és tót atyafinak nyújtanak megoldást a gyarmati üzletek, munkahelyek, közigazgatás, kultúra, intézmények vagy létesítmények, annál erősebb lesz a helyi gazdaság, s vele a város is.

Meggyőződésem, hogy az elmúlt 5 évben történelmi fejlődés ment végbe városunkban. Arra kérem azokat a gyarmatiakat, akik szintén így gondolják, jöjjenek el június 9-én szavazni: ne hagyjuk elveszni megszerzett értékeinket és folytassuk együtt a megkezdett munkát!

Balassagyarmat Jó Hely – Tegyük Együtt Még Jobbá!
Bízzanak bennem és kiváló csapatomban!
Nekünk Balassagyarmat az Első!

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok