spot_img

Fázisceruzával rabolt

2024. júl. 16.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen, aki fázisceruzával támadta meg ismerősét annak lakásán.

A vádirat szerint a férfi 2023. június 21-én a salgótarjáni autóbusz pályaudvaron beszélgetésbe elegyedett ittas ismerősével, akivel ezután közösen is italoztak. A sértett meghívására felmentek annak lakására, és amíg vendéglátója a mosdóban volt, a vádlott magához vett egy feszültségkereső fázisceruzát, amivel megtámadta a visszatérő férfit: megszúrta a mellkasán, a hátán és a vállán is. A támadás hatására a sértett kimenekült a lakásból, a vádlott pedig magához vette áldozata autójának indítókulcsait és a járművel elhajtott. Salgótarjánban felvette utasként egy barátját, majd nem sokkal később Vizsláson rendőri intézkedés alá vonták.

A vádlott ezt megelőzően is követett el bűncselekményeket:

2022 őszén vendégül látta rokonait, majd amikor azok a lakás egy másik helyiségében tartózkodtak, egyikőjük pénztárcáját a benne található 60.000 forint készpénzzel együtt magához vette és távozott otthonról.

Tavaly május 21-én egy ismerőse utasaként autózott Salgótarjánban. Amikor ismerőse betért egy benzinkútra, majd bement annak üzletébe, a vádlott átült a vezetőülésbe, a gépkocsit a benne hagyott kulccsal beindította és elhajtott. Az autót az interneten eladásra hirdette meg, majd még aznap jelentkezett egy vevő, aki nem tudott róla, hogy a jármű bűncselekmény elkövetésével került az „eladóhoz”, és azt megvásárolta 100.000 forintért.

    A fentiekre tekintettel az ügyészség rablás, lopás, és – mivel utolsó cselekményét drog hatása alatt követte el – bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a férfi ellen.

    Arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését, vele szemben 7 év börtönbüntetés, 7 év közügyektől eltiltás, 2 év közúti járművezetéstől eltiltás, valamint vagyonelkobzás a mértékes indítvány.

    A férfi a bíróság döntését letartóztatásban várja, az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

    Legújabb cikkek

    Programok