spot_img

Gyarmatiak egyházmegyei elismerései

2024. júl. 16.

Hálaadó szentmisével zárta a 2023/2024-es tanévet a Váci Egyházmegye Hitoktatási Igazgatósága, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF). A szentmisét követően – melyet Marton Zsolt megyéspüspök mutatott be a váci Szent Anna piarista templomban – az egyházmegyében az elmúlt tanévben kiemelkedő munkát végzett pedagógusok vehették át elismeréseiket.

A hagyományhoz híven idén is közös hálaadó szentmisével zárta a tanévet az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és a Váci Egyházmegye Hitoktatási igazgatósága. Az ünnepségen az intézmények vezetői, munkatársai, valamint pedagógusok és hozzátartozóik vettek részt.

Marton Zsolt püspök szentbeszédében elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a tanév végén a pedagógusok ne csak év végi összefoglalót készítsenek, a diákok pedig ne pusztán a vizsgákra való tanulásra fókuszáljanak, hanem a lelki összegzésre is fektessenek hangsúlyt.

A szentmise után az egyházmegyében az elmúlt tanévben kiemelkedő munkát végzett pedagógusok vehették át elismeréseiket. Idén 13 pedagógus részesült Te Deum-díjban, 3 pedagógus Te Deum Életmű-díjban, 4 fő a Szent Gellért díj ezüst fokozata, egy pedagógus pedig a Szent Gellért díj arany fokozata díjban.

Te Deum-díjat az a pedagógus, nevelés és oktatás segítő munkatárs, technikai dolgozó kaphat, aki legalább 5 éve egy EKIF intézményben dolgozik, és kiemelkedő hit- és szakmai élet jellemzi, munkája túlmutat a kötelezően elvégzendő feladatokon, intézménye felé elkötelezett, szorgalmas, lelkiismeretes.

Te Deum-díjban részesült a balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Gimnáziumból Orosz Bernadett tanító, tanár, valamint Benedek Hajnalka iskolatitkár.

Legújabb cikkek

Programok