spot_img

Vitalitás táncsikerek a világbajnokságon

2024. júl. 16.

A Vitalitás Sportegyesület táncosai a WDA World Championships 2024 versenyén vettek részt Budapesten és szép eredményekkel öregbítették az egyesület hírnevét.

– A kvalifikációs versenyek alapján kialakult egy országos ranglista, ennek 1-5. helyezettje szerzett jogot az indulásra az egyes kategóriákban – árulta el Sebjánné Rabóczki Terézia, a Látványtánc szakosztály vezetője. Hozzátette, hogy a megmérettetésre tizenhét versenyszámuk került be, amelyből tizenötöt neveztek.

Az eredmények magukért beszélnek. A lányok felkészítő tanára, Sebján Rozi ezúttal is kitett magáért, fantasztikus és egyben látványos koreográfiák, profi felkészítő munka jellemezte a világbajnokságot, amelyen a táncos lábú lányokat számos éremmel jutalmazták.

Dance show kategóriában 2. helyezést szerzett egyéniben Sárdi Boglárka és Borda Zoé. A Fortélyos boszorkák produkciója a 3. helyezést érdemelte ki, míg Táborszki Hanna táncát az előkelő 5. helyre juttatta a zsűri.

Modern-kortárs kategóriában Borda Zoé világbajnoki aranyéremmel a nyakában állhatott fel a dobogó csúcsára, akárcsak a Borbás Lili-Nagyová Vanesa páros alakítása. Nagyová Vanesa egyéniben 2. helyen zárt, Hornicsek Vivien bronzérmes lett. Az Ádám Sára-Kovács Bogi, illetve a Sárdi Bogi-Reznicsek Luca duó kategóriában a dobogó harmadik fokára táncolta be magát. A Bartos Evelin-Kovács Eszter páros, illetve egyéniben Sárdi Bogi és Reznicsek Luca 4. helyezést ért el. A szakmai zsűri az UpTo The Beat formációnak 5. helyet, míg a Dél-Amerikai látomás produkciónak a 6. helyet ítélte.

Előző cikk
Következő cikk

Legújabb cikkek

Programok