spot_img

Állatbarát Iskola címet nyert a Szabó Lőrinc

2024. júl. 16.

Harmadik alkalommal is elnyerte az Állatbarát Általános Iskola címet a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola. Ocskó Ildikó pedagógus Állatbarát Nagykövet elismerésben részesült.

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával pályázatot hirdetett általános iskolák számára az „Állatbarát Általános Iskola” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2024” címekért.

A pályázatra olyan általános iskolák jelentkezését várták, akik a 2023/2024-es tanévben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és arra törekedtek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

A címekre minden magyarországi és határon túli magyar általános iskola pályázhatott. A beérkező pályamunkákat neves szakmai zsűri bírálta el előre meghatározott szempontok, pontrendszer alapján.

A Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola pályázatának sikeres elbírálása után 2022, 2023 évek után 2024-ben is megkapta a neves címet. Ocskó Ildikó tanárnő “Állatbarát Nagykövet” megtisztelő címet nyerte el pályázatával: országosan 37 pedagógussal együtt esküt tett az állatvédelem támogatására. A kertvárosi intézmény egy teljes évig, 2025. június 3-ig jogosult a logó és az „Állatbarát Általános Iskola” cím használatára.

Az elismerő oklevelet Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész és Dr. Vetter Szilvia PhD. az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője adta át Bacsúr Szilvia intézményvezetőnek és Ocskó Ildikó pedagógusnak a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen megrendezett díjátadón.

Legújabb cikkek

Programok