spot_img

Autót és motort is tört az ittas sofőr

2024. júl. 19.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 53 éves salgótarjáni férfi ellen, aki először egy tehergépkocsival, majd gyermeke motorjával is balesetet szenvedett ittasan.

A vád szerint a férfi 2023. szeptember 24-én kora délután a megyeszékhelyen egy kocsmai italozás után ült a volán mögé: kisteherautójával indult haza, de ittassága miatt kisvártatva nekiütközött egy az út szélén parkoló autónak. A baleset után továbbhajtott, de röviddel ezután áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba és az út menti vízelvezető árokba csapódott.

A sofőr szervezetében súlyos fokú befolyásoltság előidézésére alkalmas alkoholmennyiség volt. Az ütközésben könnyű sérüléseket szenvedett, az autókban jelentős anyagi kár keletkezett.

Tavaly november 12-én szintén italozást követően vezetett a férfi: ezúttal fia motorkerékpárjával közlekedett. Vezetésre alkalmatlan állapota miatt a motorral elesett, a jármű totálkárosra tört.

A KRESZ mindenki által ismert tilalmát kétszer is megszegő férfi ellen az ügyészség két rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság halmazati büntetésül ítélje a vádlottat elzárásra, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

A Büntető Törvénykönyv szerint a bíróságnak kötelező eltiltania a járművezetéstől azt, aki ittas vagy bódult állapotban vezetett, az eltiltott sofőr ezután csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza a jogosítványát.

Az ittas vezetőnek az általa okozott balesetben keletkezett valamennyi kárt is meg kell térítenie, és ő viseli a saját járműveiben keletkezett károkat is.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok