spot_img

Családi Csodavár, a hiánypótló közösségi tér

2024. júl. 19.

Befejeződött Az Egészségesebb Nemzedékekért Egyesület „Családi Csodavár fejlesztése: mini játszóház és mozgáskorlátozott játszótér kialakítása” c. projektje.

A balassagyarmati székhelyű Az Egészségesebb Nemzedékekért Egyesület TOP-7.1.1-16-H-ERFA 2021-00877 számú sikeres projektet valósított meg „Családi Csodavár fejlesztése: mini játszóház és mozgáskorlátozott játszótér kialakítása” címmel.

A projekt célja a helyi családok számára közösségépítő programok szervezése (ismeretterjesztő előadások, gyermekek számára különböző foglalkozások stb.), az épületben egy mini játszóház létrehozása, valamint az épületen kívüli nagy udvaron egy mozgáskorlátozottak számára is használható játszótér és mesebarlang kialakítása.

Az Egészségesebb Nemzedékekért Egyesület által használt ingatlanban – Balassagyarmat, Deák Ferenc utca 10. – az alábbi fejlesztések valósultak meg:
Az ingatlan belső udvar felöli részének külső homlokzati felújítása, szigetelése és színezése; az udvar térkövezése és parkolók kialakítása a mozgáskorlátozottak számára is könnyebb megközelíthetőség miatt; a meglévő romos helyiség irodává alakítása; a mese barlang kialakítása, a pincehelyiségből; az udvar zöld területének rendezése, játszótér és sütögető rész kialakítása és a mini játszóházhoz és az udvarról nyíló mesebarlanghoz szükséges eszközök beszerzése. A Családi Csodavárban egy olyan hiánypótló közösségi teret hoztunk létre, ahol a családoknak kínálunk széles választékban programokat és szórakozási lehetőségeket, valamint mentálhigiénés foglalkozásokat.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 100%-os támogatási mértékkel, 9.993.750 Ft európai uniós támogatás segítségével 2022. január 01 – 2023. szeptember 15. között.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok