spot_img

Különleges versest és könyvbemutató a Könyvtárban

2024. júl. 19.

A költészet napja alkalmából április 9-én kedden 17 órakor sok szeretettel vár mindenkit a Madách Imre Városi Könyvtár a kupolateremben megrendezésre kerülő Lutter Imre: Ha szeretsz.. című könyvbemutatóval egybekötött zenés versestjére.

Az ingyenesen látogatható eseményen közreműködik Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas, előadóművész, költő, valamint Jávori Ferenc Fegya Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a Budapest Klezmer Band vezetője.

Az est végén a Ha szeretsz… című verses interjúkötet a helyszínen megvásárolható és dedikáltatható lesz.

A költőként, előadóművészként és műsorvezetőként is tevékenykedő Lutter Imre ezen az estén maga osztja meg a különleges történeteket és költeményeket, Jávori Fegya zenés közreműködésével. A zenés versest minden költeménye a szeretethez kapcsolódik és a zenével együtt lélekig hatol.

Furcsa párban mozog együtt ezúttal a költészet, a zene és a sztárvilág: a képernyőről, színpadról, a sportból és a művészetekből jól ismert, népszerű idoljaink élete párhuzamba kerül egy-egy klasszikus vagy kortárs költő életével, s az összekötő kapocs köztük egy adott vers. A közönség Lutter Imre előadásában hallhat költeményeket Ady Endre, Juhász Gyula, Karinthy Frigyes, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, József Attila, Szabó Lőrinc, Kányádi Sándor, Adamis Anna és még jó néhány kiváló költő tollából, és részleteket a Ha szeretsz… c. könyvéből, izgalmas sztorikkal, a méltán népszerű Sorok között Lutter Imrével című tévéműsor kapcsán. A történetek egy része a hazai sztárvilág, a másik része a költők kevésbé ismert oldalát villantja föl. A versekre felfekvő dallamokat zongorán Jávori Ferenc “Fegya” Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a Budapest Klezmer Band vezetője biztosítja.

Ismertető a “Ha szeretsz… Sorok között Lutter Imrével” c. könyvről:
Mi a közös Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Geszti Péter, Balázs Klári, Sváby András és Szabó Győző életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Mert mindenkinél adódhat olyan helyzet, amikor a vers segít: Petőfi, Ady, Radnóti, József Attila, Tóth Árpád, Kosztolányi, Pilinszky. Amikor egy vers kimozdít a mélypontról, és megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül. A Sorok között Lutter Imrével című műsorban rögzített interjúk egy része végre könyv formátumban is elérhető. A kötet középpontjában a szerelem és a szeretet témája áll, ideértve a szövevényes házastársi, élettársi kapcsolatokat, a hirtelen jött fellángolásokat, a reménytelen vágyakat, a családi kötődéseket – a szeretet legmélyebb emberi megnyilvánulásait. Az életutakat követve barátságok, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, érzelmek és egyéni tragédiák, fantasztikus helyzetek és kulisszák mögötti pillanatok idéződnek fel, miközben a vendég életében fontos verset és annak szerzőjét, a párhuzamos életutakat is megismerjük.

Az est végén a könyv megvásárlására és dedikálásra is lesz lehetőség.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok