spot_img

Szárnyaló frizurafantázia

2024. júl. 16.

Különleges frizurakölteményével országos aranyérmet nyert Mihály Gusztáv Balázs, a NVSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola diákja. Művészi alkotásával a különdíjat is elnyerte, ezzel is öregbítve iskolája jó hírét.

Az I. Kreatív Szépítész Gála országos döntője első helyezését és különdíját hozta el az „Évszakok csodái” fantáziakonty kategóriában Mihály Gusztáv Balázs 12.b osztályos tanuló és felkészítője Istókné Ujvári Katalin.

A Debreceni Szakképzési Centrum Kreatív Technikuma által rendezett eseményen az elődöntőből 12 fodrász és 12 kozmetikus versenyző jutott a döntőbe. A versenyen az előzőleg videón beküldött hajkölteményt kellett élőben 90 perc alatt megalkotni. Az értékelés szempontjai az összhatás és a szakmaiság mellett az öltözet, a smink, a frizura, az alkalmas modell, az egyedi fantáziaelemek voltak.

Balázs minden szempontból a legjobbat alkotta. Az alkotás létrejöttében közreműködött Balázs sminkese, Vig Sára és a modellje, Helecz Réka oktató.

A tanuló elmondta, hogy egészen kiskora óta húz a szíve a fodrászat felé, hiszen mint fogalmaz e szakma jó terep ahhoz, hogy bátran szabadjára engedje a fantáziáját.
– A versenyre sok gyakorlással készültem. Elsősorban Istókné Ujvári Katalin oktatóm motiválására indultam az első megmérettetésen. Jelenleg a tapasztalatszerzés motivál a leginkább és az, hogy minél több emberhez eljusson a munkásságom – meséli a diák, aki azt is megosztotta a verseny kapcsán, hogy fontos a jó modell választása, a tiszta munka és a kiírásnak megfelelően elkészített frizura, aminek a tavalyi évhez hasonlóan idén is meg lett a gyümölcse.

– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy az általam megálmodott és elkészített frizura, elnyerte zsűri tetszését. A soron következő megmérettetésekre is teljes bedobással készülök. A legutóbbi verseny a Székesfehérváron megrendezett 5. Árpád Kupa országos verseny volt, ahonnan sikerült elhoznom az első helyezettnek járó kupát, oklevelet és a különböző kozmetikai cégek különdíjait. A versenyen Audrey Hepburn frizuráját idéztem fel az Álom luxuskivitelben című filmből. A jövőben még sok feladat és megmérettetés vár rám – árulta el Mihály Balázs, aki gondolatait azzal zárta, hogy miután megszerzi a szakmát a fővárosban szeretne elhelyezkedni és tovább képezni magát.

(zábrádi)

Legújabb cikkek

Programok