spot_img

Autót kötött el, hogy benzint lopjon

2024. júl. 16.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves bujáki férfi ellen, aki jogosítvány és engedély nélkül használta barátja autóját arra, hogy kétszer is nagy mennyiségű üzemanyagot lopjon.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 27-én az éjszakai órákban beült jó ismerőse nyitott állapotú, egyébként ritkán használt autójába, egy félreeső helyen lecserélte a kocsi rendszámtábláit, majd füzesabonyi benzinkúthoz autózott. Itt a gépkocsi üzemanyagtankját és a csomagtartóban lévő 5 darab 20 literes műanyag kannát is teletöltötte benzinnel, majd fizetés nélkül elhajtott.

Néhány nap múlva újra elkötötte az autót, ezúttal egy másik pár rendszámtáblát szerelt fel rá és a 22. számú főút egyik benzinkútjához ment. Ismét teletankolta az autót és a nála lévő 5 darab kannát is, ezt követően innen is fizetés nélkül távozott.

A két benzinkúton összesen 175.000 forint értékű üzemanyagot lopott el.

A járási ügyészség jármű önkényes elvételével, egyedi azonosítójellel visszaéléssel és két rendbeli lopás vétségével vádolta meg a férfit, vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, 103.791 Ft vagyonelkobzás elrendelésére és az okozott károk megfizetésére tett indítványt.

Legújabb cikkek

Programok