spot_img

Szórakoztató programokkal búcsúztatták a tanévet

2024. júl. 16.

Több száz középiskolás fiatal intett búcsút a tanévnek az utolsó tanítási napra szervezett harminc éves múltra visszatekintő Diákjuniálison. A felhőtlen szórakozás ezúttal is garantált volt. A legjobb sulinak járó díjat a Szent Imrések vitték el.

Vidám diákzsivajtól volt hangos a városközpont, ugyanis – a tavalyi évhez hasonlóan – az iskolai év utolsó napján ismét megrendezték minden idők legkedveltebb tanévbúcsúztató városi eseményét, a Diákjuniálist. A nagy múltú szórakoztató program a hagyományos menetrend szerint a Mikszáth Kálmán Művelődési Központtól indult a középiskolások és tanáraik látványos felvonulásával. Bár a szeszélyes időjárás a városi sportcsarnokba kényszerítette a diáksereget, mégis számtalan olyan szórakoztató program kínálkozott, amellyel méltón ugorhattak fejest a várva-várt vakációba.

A rendezvény házigazdája Lombos Márton előadó, dalszövegíró, producer köszöntötte az öt középiskolát képviselő ifjúságot. Vezetésével közel háromszáz diák mérte össze tudását, erejét és tehetségét a különféle sport, kulturális, művészeti és ügyességi feladatokban.

Volt többek között flashmob, Ki mit tud?, 1 perc és nyersz, ping-pong, teqball, kvíz és művészi alkotásokból is nyílt kiállítás. A verseny résztvevői pontokat szerezhettek a különböző állomásokon, amely alapján a Diákjuniális legjobb iskoláját is kihirdették.

A jó hangulatú és egyben izgalmakkal teli versengést végezetül a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium nyerte meg, akik egy százezer forint értékű ajándékutalvánnyal lettek gazdagabbak. A díjat Golyán Krisztina, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója adta át a csapatnak.

A napot Zoller Zsolt fergeteges hangulatú bulija koronázta meg.

Legújabb cikkek

Programok